Yogadocent

Docent Floortje

P1020514Geruime tijd was ik met mezelf in gevecht. Het leven in een drukke, hectische en veeleisende maatschappij zorgde ervoor dat ik letterlijk aan het verkrampen was. Ik had last van hoofdpijn en lichamelijke klachten. Ondanks deze klachten ging ik gewoon door omdat ik niet beter wist. Toen ik voor mijn studie een aantal maanden naar het buitenland ging en dus letterlijk even uit mijn leven stapte, besefte ik pas hoe mijn leven als een sneltrein voorbij vloog. Ik stond daar op een bergplateau midden in de natuur en voelde een diepe ontspanning, stilte en een vrijheid in me. Het gevoel van thuis komen bij mezelf en liefde overviel me. Teruggekomen in Nederland wilde ik dit ontspannen gevoel vasthouden. Maar al snel belande ik weer terug in de hectiek en stress.

Opzoek naar meer rust, vrijheid en vreugde begon ik met het volgen van Integrale Yogalessen, met als doel om dit te integreren in mijn dagelijks leven. Mijn lichaam ontspande en er ontstond meer ruimte, vreugde en bewustzijn in mijn dagelijkse bezigheden. Al snel leerde ik naar mezelf te luisteren en daarop te vertrouwen. De weg naar binnen brengt me dichter bij mezelf en weer in contact met andere om me heen. Mijn stress klachten verdwenen.

Ik besefte dat ik niet de enige was die op zoek was naar meer rust en vreugde in het leven en besloot de opleiding te volgen voor Integrale Yogadocente, Kinderyogadocente en ademdeskundige. Na enkele jaren werkzaam te zijn binnen een integraal yogacentrum besloot ik naast mijn huidige werk als logopedist in 2014 FloraYoga op te richten.

Inmiddels getrouwd, kinderen en werkzaam als docent logopedist binnen de lerarenopleiding van de Hogeschool van Nijmegen (HAN) en tevens als logopedist & stottertherapeute werkzaam binnen Stottercentrum Brabant, praktijk de Muntel. In de avond uren verzorg ik met veel vreugde de yogalessen in mijn (kleine) yogacentrum FloraYoga in Den Bosch.