Praktijk Florentina

Praktijk Florentina is opgericht door Floor Cobelens, logopedist, ademdeskundige en yogadocente.  Haar expertise ligt op het gebied van adem-, stem-, communicatie en presentatietechnieken, yoga, lichaamsgerichte coaching en bewustwording. Als Freelancer is ze inzetbaar voor deze verscheidene diensten. Binnen de praktijk worden diverse groepslessen, workshops, cursussen, individuele begeleiding, coaching en stem- en presentatie trainingen aangeboden, zowel op maat voor organisaties als op inschrijving. Haar expertise en passie maken dat zowel de groepslessen, workshops, cursussen, coaching en trainingen door de klant als puur en inspirerend worden ervaren.

De kracht van authentiek blijven in combinatie met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling.

FloraYoga is een onderdeel van Praktijk Florentina.


Aanbod voor trainingen & workshops:

Stem & presentatietraining
In deze training wordt aandacht besteed aan jouw stem en presentatievaardigheden. Wat je uitdrukt met je stem en het lichaam klopt dat wel met wat je daadwerkelijk bedoelt? Wat wil je overbrengen en hoe breng je een boodschap zo helder mogelijk? Er zal aandacht besteed worden aan lichaamstaal, ademtechnieken, stemgebruik en spreektechnieken.

De training is voor alle beroepssprekers. 

Training:Stemgebruik in het onderwijs 
Goede communicatie-, stem-, en presentatievaardigheden worden van een docent verwacht. Het is belangrijk dat je je kennis zo boeiend en helder mogelijk overdraagt. Daarnaast wil je graag de leerlingen achter in de klas bereiken. Hoe doe jij dat? Veel docenten hebben onbewust de neiging om harder te gaan praten, kracht te zetten in de keel en over het geluid heen te spreken. Wanneer ze harder gaan praten, spreken ze vaak met een hoog stemgeluid. Als je dit een paar uur of een paar jaar achter elkaar doet, kan het gebeuren dat er weinig van je prachtige stem overblijft.

In deze training leer je hoe je de leerlingen achterin het klaslokaal met een gezonde stem kan toespreken. We leren je stem en spreektechnieken aan waardoor jouw verhaal helder en boeiend blijft. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan jouw stem en presentatievaardigheden.

De training is voor (startende) docenten en leerkrachten

Incompanytraining
Deze training is interessant wanneer meerder mensen uit uw organisatie een training willen volgen, of wanneer u specifieke wensen heeft om een groep medewerkers te trainen op een bepaald gebied. De specifieke inhoud van deze training wordt geheel op maat geleverd. We sluiten aan op de organisatiewaarden en de organisatiecultuur en blijven dicht bij de realiteit. U kunt onder andere denken aan de kwaliteit en inhoud van een presentatie, verbale en non-verbale aspecten en/of de invloed van de stemkwaliteit.

Een speciale training voor een managementteam, afdeling, advocatenkantoor, opleiding,  theatergroep of professionele beroepssprekers. 

Training: Authentiek, expressief en boeiend spreken

Als onderwijsgevende is het belangrijk dat je verhaal  zo boeiend en helder mogelijk overdraagt. ‘Boei de leerlingen of je gaat ten onder…’ De stem is hierbij het belangrijkste instrument. Met de juist authentieke en expressieve stem maak je taaie stof boeiend.

Elke stem is uniek, uit de stem kun je van alles afleiden.  Onze gedachtes en innerlijke bewegingen klinken door in de stem. Wanneer je volledig in contact staat met jezelf, straal je dit uit. Je stem klinkt vol, dynamisch en krachtig. Ben jij je bewust van wat je uitstraalt met je stem? Klinkt je stem hoog en ijl en verlies je daardoor misschien het contact met de leerlingen?

Authentiek, expressief en boeiend spreken is een programma dat je leert om effectiever, authentieker en boeiender te communiceren vanuit een open, positieve grondhouding.  Door middel van stem en theater oefeningen  leer je je stem te bespelen. Wanneer je je stem als instrument beheerst en in contact bent met jezelf en de ander, vind je de juiste toon om de ander te bereiken en te blijven boeien.

De training is voor (startende) docenten en leerkrachten

Training: Yoga in het onderwijs – ‘Breng rust in de klas’
Breng rust in klas is een yogatraining voor leerkrachten het primair onderwijs en Pabo-studenten. Yoga is een goed middel om binnen het onderwijs in te zetten. Kinderen leren zich te ontspannen en tot rust te komen. De training sluit aan bij de behoefte van de leerkracht om kinderen te helpen zich beter te concentreren tijdens spel, de les, het leren.  U ervaart tijdens de training zelf het effect van yoga waardoor u de mogelijkheden zult zien binnen het onderwijs.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten met afwisselende oefeningen: opwarmingsoefenigen, visualisaties, ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, dansoefeningen en yogahoudingen. In de lerarenhandleiding staan de lessen duidelijk beschreven en geïllustreerd zodat deze gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in de lessen.

De training is voor leerkrachten in het primair onderwijs.  

Werkwijze
Binnen het groepsproces werkt elke deelnemer aan zijn eigen persoonlijke leerdoel. Het meekijken en feedback geven werkt team versterkend en is zeer leerzaam. We bieden al onze trainingen zowel individueel als in groepsverband aan.

Individuele coaching 
Persoonlijke begeleiding en verbetering bij het ontwikkelen van stem- en presentatievaardigheden. Het aantal sessies bepalen we in overleg na een intakegesprek.

Informatie 
Wilt u meer weten over de ons aanbod en onze tarieven? Stuur een mail naar: info@praktijkflorentina.nl Mocht u mijn persoonlijk willen spreken, dan maak ik graag een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek

 


Logopedie of stottertherapie?

Heb je wel eens last van je stem of vind je het moeilijk om vloeiend te communiceren? 

Problemen met ademen, praten, zingen, slikken en alles wat daarmee samenhang kunnen je gedurende de dag behoorlijk in de weg zitten. Alles in het leven draait tenslotte om goed kunnen communiceren en een vrije stem. Op je werk, op school en thuis, je hebt het altijd nodig. Wij kunnen je hierbij helpen. Iedereen, van jong tot oud, kan bij ons terecht.

De logopedische hulp die we je kunnen bieden is erg divers. Hieronder vind je de meeste voorkomende stoornissen waarbij de logopedist ingeschakeld kan worden. Deze staan ingedeeld in de deelgebieden adem, stem, spraak, taal, gehoor en vloeiend spreken:

Adem
astma, COPD, hyperventilatie, spanningsklachten, benauwdheid, te kort aan adem, oppervlakkige adem, gehaaste hoge adem, piepende adem, ademhappen hoorbare adem,  slechte concentratie, spreken op inademing, onlogische adempatronen etc.

Stem
heesheid, schorre stem, geforceerd praten, afonie, kraakjes in de stem, afname van kwaliteit van de stem, keelschrapen, harde/zachte stem, stemvermoeidheid etc.

Spraak
binnensmonds spreken, slissen, lispelen, verkeerde uitspraak van bepaalde klanken, een ongewenst accent, inslikken van klanken/letters, nasaal spreken, te hoog spreektempo, spreekangst etc.

Taal
kleine woordenschat, problemen met het vinden van het juiste woord, onlogische zinnen, spreken van de hak op de tak, moeite met logisch redeneren, problemen met begrijpen van opdrachten, twee-/ meertaligheid etc.

Gehoor
slechthorend,  vragen naar herhaling van de vraag, luid spreken, onnauwkeurig spreken,gericht op het mondbeeld van de spreker etc.

Vloeiend spreken
stotteren, broddelen, onlogisch spreekritme, haperend spreken, spreken met herhalingen van woorddelen of woorden en chaotisch spreken etc.

Hoe kunnen we je helpen?
We maken graag een eerste afspraak met je waarin we bekijken hoe we je kunnen helpen. Meestal volgt er dan een onderzoek en samen bepalen we welke verbeteringen je met de behandeling wil bereiken.