Yogalessen

_DSC7647kopie

De yogalessen duren 1 uur en 10 minuten. Ze bestaan uit een aantal vaste elementen waarbij de oefeningen op een rustige manier worden uitgevoerd, zonder druk en met respect voor de eigen mogelijkheden.

Integrale yoga heeft als doel om yoga te integreren in je dagelijkse bezigheden. Je richt de aandacht naar binnen door middel van zelf observatie en concentratie  waardoor je gaat ervaren wat er werkelijk speelt.  Zo kun je direct werken aan een beter evenwicht in je leven.

 

Is deze yoga voor iedereen?
Ja, deze yoga vraagt geen specifieke voorkennis of fysieke lenigheid.

 

De vaste elementen van de les zijn:

  • Hatha Yoga: Onder hatha yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen (Asana’s). Het resultaat van de lichaamshouding is een gezond functionerend lichaam. Tijdens het aannemen van de houding wordt alle aandacht hierop geconcentreerd. Men wordt zich op deze manier bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn.  Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren.
  • Pranayama: pranayama betekent ook wel adem oefeningen. Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uit bereiden en beheersen van de ademhaling. Men vind het natuurlijk adem ritme terug.
  • Ontspanning: Men wordt tijdens de ontspanningsoefeningen bewust van spanning en ontspanning in verschillende delen van je lichaam. Het bewust worden en observeren van de spanning is een eerste stap om tot ontspanning te komen.
  • Concentratie en meditatie: Door concentratie- en meditatie oefeningen komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga.